Benvolguts/des companys/es,

Us informem que l’Institut de Drets Humans de Catalunya ha organitzat una activitat formativa adreçada a professionals amb una paper destacat en la lluita contra la discriminació i els extremismes.

Es tracta del proper curs anual, que aquest any arriba a la seva 36a edició, i se centrarà monogràficament en els drets humans davant els extremismes i la discriminació.

La lluita per la dignitat humana, la justícia i la pau enfronta avui dia un gran repte: l’augment d’ideologies extremistes que alimenten i promouen l’odi cap al diferent, posant en dubte un dels principals valors i fonaments dels drets humans, la no discriminació. Una realitat complexa i multidimensional que requereix una anàlisi profunda de les causes estructurals que provoquen les desigualtats, l’exclusió i la violència, així com l’estudi del marc jurídic de drets humans i les eines que ofereix per combatre els extremismes i la discriminació des de la societat civil, l’administració i la comunitat internacional.

El curs s’organitza del 9 al 26 d’abril en el Col·legi d’Advocats de Barcelona. Durant les tres setmanes i al llarg de 12 sessions comptaran amb la guia de més de vint persones expertes en la temàtica provinents de diversos àmbits d’estudi i de col·lectius que treballen sobre aquesta realitat.

Podeu consultar el programa del curs detallat a la següent pàgina web i adjunt trobareu el cartell de l’activitat: https://www.idhc.org/ca/formacio/36e-curs-anual-de-drets-humans-2018-els-drets-humans-davant-els-extremismes-i-la-discriminacio.php

En el marc del curs organitzen també una sèrie d’activitats paral·leles com tallers pràctics en entitats i institucions de defensa dels drets humans i contra la discriminació i s’ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques al Síndic de Greuges de Catalunya i visites d’estudi al Consell d’Europa i al Tribunal Europeu de Drets Humans.

El curs està reconegut com a activitat de formació permanent pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i amb crèdits ETCS per la UB, la UIC, la UOC i la UCM.

Les inscripcions cal fer-les al mateix enllaç que us hem informat.

Cordialment,

Dolors Cailà Romero

Responsable de la Comissió de Drets Humans

Reus, 3 d’abril de 2018

Compartir!
AdministradorGeneralBenvolguts/des companys/es, Us informem que l’Institut de Drets Humans de Catalunya ha organitzat una activitat formativa adreçada a professionals amb una paper destacat en la lluita contra la discriminació i els extremismes. Es tracta del proper curs anual, que aquest any arriba a la seva 36a edició, i se centrarà monogràficament...