}
Tel:+34 977340850   

Comissió de Llengua

Presentació

 

El Col·legi de l'Advocacia de Reus va ser el redactor de l’Informe que va donar l’impuls d’ús de la llengua catalana a l’àmbit jurídic i judicial i l’origen de la creació de la Comissió de Llengua del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, aviat farà 30 anys.

La Comissió de Llengua del Col·legi l'Advocacia de Reus treballa principalment per normalitzar l’ús de la llengua catalana en el dia a dia de l’activitat de l’advocacia i per tant, també, en les actuacions judicials. La labor de sensibilització sobre l’ús de la nostra llengua en l’àmbit professional és una de les tasques principals.

En aquest sentit i amb l’esperit d’aconseguir la normalització de l’ús del català en l’àmbit jurídic i amb la col·laboració del Consell de l’Advocacia Catalana, busquem i dotem als companys i companyes d’eines per tal que aquesta normalitat sigui possible. Organitzem jornades sobre l’ús del català a la Justícia, informem sobre eines en català a la xarxa (traductors, terminologia, formularis, sentències, recursos que facilita la Generalitat i d’altres), posem a disposició dels advocats i advocades cursos gratuïts de català del nivell B, C, jurídic i cursos d’oratòria.

A la Comissió de Llengua facilitem, doncs, l’ús normal de la llengua catalana en totes les actuacions jurídiques i judicials que portem a terme en l’exercici de la nostra professió.

Responsable 

  • Gerard Fort

Membres 

  • Apel·les Carod 
     

Informació d'interès