}
Tel:+34 977340850   

Recursos jurídics en llengua catalana

 

La Plataforma per la Llengua, organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana en els diversos àmbits de la societat com a eina de cohesió social, ha desenvolupat un portal web amb recursos que creiem que us poden ser útils.

La Plataforma per la Llengua, després de diversos estudis que ha realitzat, ha comprovat que el nivell d’ús del català a la justícia és baix. De la mateixa manera, han constatat que sovint la manca de recursos en la llengua pròpia és un dels causants d’aquesta situació.

 

 

En concret, segons les dades que ens mostren els estudis, només el 8,2% de les sentències i el 8,9% de les escriptures notarials es redacten en català a Catalunya. Per altra banda, només el 6,95% dels exàmens d’accés a l’advocacia a Barcelona es fan en català, en bona part per manca de pràctica i la falta de models i recursos en català.

És per aquest motiu que la Plataforma ha creat aquest portal web amb recursos per als col·legiats i col·legiades. El portal és el següent: https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/eines-recursos/recursos-juridics-en-llengua-catalana/.